FC2ブログ
ジェミニの英語トレーニングのブログ
 英語のトレーニングについて、いろいろと試しています。 効果のあったものを少しずつ載せていきたいと思います。
How To Make Gokayama Tofu
2008年05月31日 (土) 23:21 | 編集
Today I participated in "Making Tofu Tour" By Toyama English Club.

Toyama English Club hold International Event with foreign people in each season.

This spring time we usually hold canoeing tour. However, to our regret, it was rainy. Then we cancelled canoeing, but we held Making Tofu Tour.

This Tofu is not a usual Tofu. This is a Gokayama Tofu. This Tofu is firmer than a usual Tofu.




First of all, we went to Nekonokura Tofu shop.
Nekonokura's Web (Japanese Only)
I will explain how to make Tofu.

First, we boil soy bean milk by high heat.

When the temperature of soy bean milk reaches 60 degree centigrade, we boil soy bean milk
by low heat.

When the temperature of soy bean milk reaches 70 degree centigrade, we stop heating. And we add Nigari(coagulant). That Nigari is not artificial chemical but natural mineral.




This is a Tofu mold. This mold is covered with a wet cloth.




After 15 minutes, we scoop soy bean milk and put it into the mold.




And we put a stone on the mold as a load for drainage.




Then we rinse this Tofu with fresh water.




At Tofu store, the shop owner served us smoked Tofu.
This side is beer smoked Tofu. Back side is consomme' smoked Tofu. Both smoked Tofu were tasty.




Left side is beer smoked Tofu, right side is consomme' smoked Tofu. Now these smoked Tofu are prototype but in the near future these special Tofu will be sold in this shop.



コメント
この記事へのコメント
豆腐ツアー
幹事をしました、かずです。
ジェミニさん、今回の豆腐ツアーはお疲れ様でした。
ブログの豆腐作り、丁寧に記録されておりますね。
おかげさまで、楽しい企画となりました。
2008/06/01(日) 13:51 | URL | かず #-[編集]
幹事ありがとうございました!
 かずさん、今回の豆腐ツアーの幹事、本当にありがとうございました。仕事がお忙しい中、天候によりスケジュールを見直して、参加者に連絡など大変だったろうと思います。

 私は、集合写真については、自分のカメラではあえて撮らずにひたすら豆腐作りのプロセスを記録していました。

 あの豆腐は本当に美味しかったです。家族も喜んでいました。

 それでは。
2008/06/02(月) 00:11 | URL | ジェミニ #EZRLQBOE[編集]
コメントを投稿する
URL :
コメント :
パスワード :
秘密 : 管理者にだけ表示を許可する
 
トラックバック
この記事のトラックバックURL
この記事へのトラックバック
Powered by . / Template by sukechan.